فولادشهر
این شهر در ۲۵ کیلومتری جنوب غربی اصفهان در محور ارتباطی اصفهان شهرکرد واقع شدهاست.این شهر با مساحتی بالغ بر ۷۷۰۰هکتار یکی از سه شهر جدید در اصفهان میباشد. فولادشهر در میان فاصله ارتفاعی ۱۶۲۰ تا ۱۸۰۰ متری از سطح دریا واقع شدهاست و تقریباً به شکل نیم دایره میباشد.
این شهر از شمال به شهرستان فلاورجان، از جنوب به کارخانه ذوب آهن و اراضی شهرستان لنجان و مرکز شهرستان زرین شهر؛ از شرق به کوه نمتک و از غرب به رشته کوه پنجی محدود میشود.
رشته کوه پنجی در غرب و رشته کوه اشترجان در جنوب از ارتفاعات این شهر و عوارض طبیعی مارماضه و فشارچه در داخل محدوده شهر میباشد.
فولادشهر دارای پنج مرکز آموزش عالی و همچنین یک ورزشگاه بزرگ است. در آینده نزدیک قرار است یک خط متروی روباز از اصفهان به سمت فولادشهر کشیده شود. فولادشهر از اقوام مختلف سراسر ایران مهاجر داشتهاست که بیشتر جمعیت این شهر از ساکنان قبلی استانهای چهارمحال بختیاری وخوزستان هستند.
پیشینه
فولادشهر در سال ۱۳۴۲ برای اسکان کارمندان ذوب آهن تأسیس شد و از سال۱۳۶۳ به عنوان یک شهر جدید فعالیت خود را اغاز نمود وهم اکنون حدود 25000 نفر جمعیت دارد. هم اکنون بعلت نزدیکی به مرکز استان و همچنین دسترسی آسان به صنایع بزرگی همچون ذوب آهن اصفهان، فولاد مبارکه و همچنین کارخانه سیمان سپاهان به مکانی مناسب جهت اسکان تبدیل گردیده است.
دیگر مزایای زندگی در این شهر جدید نزدیکی به مراکز آموزش عالی همچون دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه اصفهان و دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد میباشدازجمله مراکز آموزش عالی در این شهر میتوان به مرکز اموزش عالی غیر انتفاعی امین، مجتمع آموزش عالی فولاد و همچنین مرکز آموزش عالی غیر انتفاعی فرزانگان اشاره کرد.
فولادشهر جوان ترین مرکز شهری شهرستان لنجان به شمار میآید و از قدمتی 30 ساله برخوردار است.
این شهر در آغاز توسط کارخانه ذوب آهن و با هدف اسکان شاغلان مهاجر کارخانه و نیروهای متخصص خارجی (روسی) بنا گردیده و به عنوان شهرک خوابگاهی متعلق به کارخانه تا سال ۱۳۶۰ صرفاً توسط جمعیت شاغل در این کارخانه مورد اسکان قرار میگرفت. لیکن از اواسط دهه ۶۰ به بعد به تدریج و در طی روندی سریع از تملک کارخانه مذکور درآمده و به شهرهای تحت اداره وزارت کشور پیوست.
مردم
۱. مهاجرین جنگ با عراق که آغاز جنگ و اشتغال در بخش قابل توجهی از سرزمین خوزستان، زاد و بوم خویش را ترک کرده و با مهاجرت به مناطق امن تراز جمله منطقه لنجان نو بنیاد شهر فولادشهر اسکان داده شدهاند و بعدا با آغاز سیاست کارخانه ذوب آهن در فروش املاک و مستقلات خود در این شهراقدام به خرید جایگاههای خود از کارخانه و اسکان دائمی در فولادشهر نمودند.
۲. روستاییان از دیگر گروههای اسکان یافته در فولادشهر میباشند که پس از انقلاب به واسطه پایین بودن سطح زندگی و کاهش منابع و بهره مندی از امکانات اشتغال در زادگاه خود به نسبت زندگی شهری و به امید بهره مندی از امکانات بهتر زندگی روستاهای خود را متروک گزارده و با مهاجرت درون منطقهای راه شهرهای هم جوار به ویژه فولادشهررا در پیش گرفته و در جایگاههای مذکور اسکان نمودهاند.
جمعیت
جمعیت فولاد شهر بنا بر سرشماری نفوس و مسکن در سال 1390، تعداد 66903 نفر و 18615خانوار است که نسبت به آمارهای گذشته شدت قابل تعمق مهاجرت به این شهر مشاهده میشود.
جغرافیا
اراضی فولادشهر در ۳۸ کیلومتری جنوب غربی شهر اصفهان در دشت لنجان بین فاصله ارتفاعی ۱۶۲۰ تا ۱۸۰۰ متری از سطح دریا واقع شدهاست. این اراضی تقریباً شکل مستطیلی به ابعاد ۴*۱۵ کیلومتر در جهت جنوب شرقی – شمال غربی قرار دارند.
آب و هوا
تابستانهای گرم و خشک و زمستانهای سرد و نیمه خشک دارد.
میزان بارندگی بین ۱۷۰ تا ۱۹۰ میلیمتر میباشد.
حداقل و حداکثر دما: ۵- و 38+
رطوبت: ۳۵% - ۱۰%
بهترین فصل و بهترین زمان جهت بازدید از شهر فصل بهار میباشد. بعلت فضای سبز متنوع موجود در شهر این فصل چه از نظر زیبایی و چه از لحاظ دما بهترین زمان جهت بازدید میباشد.
جاذبه های گردشگری پولادشهر
- پارک طبیعی (جنگل کاج و سرو )
- کوه و دریاچه مصنوعی